Trainingen voor Junioren

Trainingen voor Junioren (jeugd tot 18 jaar)

Voorbereidend Tennis

TC Bas Dongen geeft de jeugd van 5 tot 14 jaar graag de gelegenheid kennis te maken met de tennissport en uiteraard, met TC BAS Dongen. Gedurende het jaar worden er meerdere cursussen Voorbereidend Tennis gegeven.  

In 10 lessen worden door onze professionele trainer de beginselen van de tennissport bijgebracht. Lidmaatschap is hiervoor niet vereist. Rackets en ballen worden door de vereniging ter beschikking gesteld. Enkel sportschoenen zonder grof profiel en sportkleding zijn vereisten.  

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. De hele cursus kost slechts € 30,- per persoon voor 10 lessen.

Als je kind tennis leuk vindt kan het na afloop van de tweede cursus doorstromen naar de reguliere jeugdtraining. In dat geval is het lidmaatschap van de vereniging wel verplicht. Meer over Voorbereidend Tennis lees je hier.

 

Jeugdtraining

De jeugdtraining is onderverdeeld in een zomer- en een wintercursus van ieder 18 lessen van een uur.

Tijdens een cursusperiode worden de lessen elke werkdag van 15.00 tot 19.00u en op zaterdag van 9.00 - 13.00u in een groep van maximaal 8 kinderen gegeven.

Het trainingsprogramma is gericht op de techniek van de slagen, op vastheid, op versnellen en vertragen en op het plaatsen van de bal. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het tactische-, mentale- en conditionele aspect van het tennis.

De lessen worden gegeven volgens het Rood-Oranje-Groen-Geel systeem van de KNLTB waarbij afhankelijk van de leeftijd van het kind gespeeld wordt met aangepaste ballen op een aangepast veld. 

 

Privé training

Privé training is ook mogelijk, dan wordt het aantal lessen en de duur van de lessen in overleg vastgesteld.

Heb je vragen mail dan naar [email protected]