Trainingen bij TC Bas Dongen

Het enthousiaste trainersteam van TC Bas Dongen verzorgt tennislessen op alle niveaus en voor alle leeftijdsgroepen. Onze gediplomeerde trainers worden regelmatig door de KNLTB bijgeschoold waardoor je ervan verzekerd kunt zijn dat de meest moderne methoden en inzichten in de lessen zijn verwerkt.
 
Minstens zo belangrijk is dat de trainingen in een ontspannen sfeer gegeven worden waarbij plezier hand in hand gaat met het verhogen van de tennisprestaties. 
 
Hieronder staat een overzicht van alle trainingsmogelijkheden bij TC Bas Dongen. Je kan jezelf direct inschrijven. Klik HIER
 
 
Trainers Rob en Gerben zijn te bereiken via e-mail:

 

Trainingen voor Senioren (vanaf 18 jaar)

Training 's avonds  
 
De avondtrainingen zijn onderverdeeld in een zomer- en een wintercursus van ieder 18 lessen. Tijdens een cursusperiode worden de lessen elke werkdag tussen 19.00 tot 23.00u in een groep van maximaal 4 personen gegeven. De standaard lesduur is 1 uur. In overleg is een les van 1,5 uur ook mogelijk.  
 
 
Training overdag
 
Iedere werkdag worden er 's ochtends tussen 9.00 en 12.00u en 's middags tussen 13.30 en 15.30u trainingen gegeven.
U kunt hierbij een keuze maken tussen 5 of 10 lessen van een uur.
 
 
Privé training
 
Privé training is ook mogelijk, dan wordt het aantal lessen en de duur van de lessen in overleg vastgesteld.
 
 
Matinee Tennis
 
Deze cursus van 10 lessen wordt bij voldoende inschrijvingen (8 personen per groep) doordeweeks elke middag tussen 13.30 en 15.30u gegeven.
 
Een les duurt twee uur. Tijdens het eerste uur wordt aandacht besteed aan techniek en tactiek.
 
Na een rustpauze, met koffie, van 15 minuten wordt er onder begeleiding van de trainer 45 minuten wedstrijd gespeeld waarin het geleerde in de praktijk kan worden gebracht.

 

Trainingen voor Junioren (jeugd tot 18 jaar)

Voorbereidend Tennis

TC Bas Dongen geeft de jeugd van circa 6 tot circa 13 jaar graag de gelegenheid kennis te maken met de tennissport en uiteraard, met TC Bas Dongen. Gedurende het jaar worden er meerdere cursussen Voorbereidend Tennis gegeven.  

In 10 lessen worden door onze professionele trainers de beginselen van de tennissport bijgebracht. Lidmaatschap is hiervoor niet vereist. Rackets en ballen worden door de vereniging ter beschikking gesteld. Enkel sportschoenen zonder grof profiel en sportkleding zijn vereisten.  

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. De hele cursus kost slechts € 25 per persoon voor 10 lessen. De cursus wordt gegeven op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Onderstaand de tijden en data:

Dinsdag 17:00 uur 17,24 September, 1,8,22,29 Oktober, 5,12,19,26 November
Woensdag 15.00 uur 2 18,25 September, 2,9,23,30 Oktober, 6,13,20,27 November
Donderdag 17:00 uur 3 19,26 September, 3,10,24,31 Oktober, 7,14,21,28 November
Zaterdag 11:00 uur  14,21,28 September, 5,12,26 Oktober,2,9,16,23 November
Als je kind tennis leuk vindt kan het na afloop van de tweede cursus doorstromen naar de reguliere jeugdtraining. In dat geval is het lidmaatschap van de vereniging wel verplicht. Schrijf je HIER in.
 

Jeugdtraining

De jeugdtraining is onderverdeeld in een zomer- en een wintercursus van ieder 18 lessen van een uur.

Tijdens een cursusperiode worden de lessen elke werkdag van 16.00 tot 19.00u en op zaterdag van 9.00 - 13.00u in een groep van maximaal 8 kinderen gegeven.

Het trainingsprogramma is gericht op de techniek van de slagen, op vastheid, op versnellen en vertragen en op het plaatsen van de bal. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het tactische-, mentale- en conditionele aspect van het tennis.

De lessen worden gegeven volgens het Rood-Oranje-Groen-Geel systeem van de KNLTB waarbij afhankelijk van de leeftijd van het kind gespeeld wordt met aangepaste ballen op een aangepast veld. Meer daarover is te vinden op KNLTB Tenniskids. 

Kinderen die graag meer willen trainen kunnen zich inschrijven voor een cursus van 2x 1 uur per week.  

 

Prestatief Tennis 

Kinderen die tijdens de trainingen opvallen door hun technische vaardigheden, inzet en motivatie worden door de trainers uitgenodigd om de training Prestatief Tennis te volgen. Deze training bestaat uit 2 lessen van 2 uur per week waarvan een 1 uur aan conditie- en looptraining wordt besteed. De kinderen trainen 36 weken per jaar en worden per jaar beoordeeld op hun vooruitgang. Er zijn wel wat voorwaarden aan deze training gesteld. Zo geldt de verplichting dat deelnemers meedoen aan de volgende activiteiten:

  • KNLTB competitie
  • Clubkampioenschappen
  • Twee toernooien (waarvan één bij voorkeur het Bassie jeugdrang-lijsttoernooi is.
  • Voor alle trainingen geldt dat er tijdens de schoolvakanties geen les wordt gegeven.
  • Lesgelden worden door middel van automatische incasso geïnd.
Inschrijfformulier 2019.pdf

Vragen?

logo

E-mail

info@basdongen.nl

Telefoon

+31 162 312 804

Tennispark T.C. Bas Dongen

Hertog Janstraat 0
5104 EZ Dongen