Open dag bij Bas Dongen

06 september 2019


DONGEN – Afgelopen zondag hield TC Bas Dongen een open dag voor alle tennisleden, familie en geïnteresseerden. Voor die dag was er een vol programma gepland voor jong en oud. TC Bas Dongen is een bruisende tennisvereniging met een mooie accommodatie. Voor die dag was er een vol programma voor jong en oud. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met een moderne tennisclub.

Het weer was perfect en de 12 banen lagen er mooi bij. Alles werd uit de kast gehaald om er een geslaagde dag van te maken. Voor de allerjongsten werden er tennisspelletjes gespeeld op één van de banen. De trainers Rob en Gerben gaven een gratis clinic aan beginnende tennissers. Sjeng Schalken gaf tijdens zijn clinic waardevol advies aan spelers van uiteenlopend spelniveau.

Er werden diverse demonstraties getoond, waaronder een demonstratie rolstoeltennis. De tiebreak werd gespeeld door de dames Kelly van der Ven en Michaela Spaanstra tegen drievoudig kwartfinalist Wimbledon Sjeng Schalken. Sjeng heeft ook de halve finale US Open (SuperSaturday) gespeelt waar hij verloor van Pete Sampras.

Beide dames proberen zich te kwalificeren voor de paralympics Tokio 2020. Bij rolstoeltennis  worden de spelregels van het normale tennis gebruikt. Het enige verschil is dat de bal bij het rolstoeltennis twee keer mag stuiteren. Daarbij behoeft alleen de eerste stuit binnen de belijning te vallen. De rolstoel wordt als onderdeel van het lichaam beschouwd. Dus wanneer een rolstoeltennisser bij het serveren met een wiel over de achterlijn staat, is dat een 'voetfout' en raakt de bal de rolstoel voordat hij de grond raakt, is het een punt voor de tegenstander.

De dag werd afgesloten met een loterij, met als hoofdprijs een gesigneerd racket van Sjeng waarmee hij zelf een toernooi mee heeft gespeeld. Dit racket is die dag geschonken door de winnaar (Wil Elkerbout) aan TC Bas Dongen waar het een mooi plaatsje krijgt in het paviljoen.

De open dag werd beleefd als een gezellige leerzame dag voor jong en oud. Een mooie dag om kennis te maken met Bas Dongen en tennis.

Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden of gewoon nog wat meer informatie, neem dan contact op met [email protected]  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 162 312 804

Tennispark TC BAS Dongen

Hertog Janstraat 0
5104 EZ Dongen