mail aan alle leden

01 april 2020


Beste leden,

Het gaat dus nog wel even duren… De boodschap dat we voorlopig tot 28 april niet mogen tennissen, kwam uiteraard niet onverwacht. Logisch, omdat ons aller gezondheid prioriteit nummer 1 is. We hopen dan ook dat het met jullie en iedereen die jullie dierbaar is, goed gaat. Zeker in onze regio kennen we inmiddels allemaal wel iemand die getroffen is door het corona-virus. Voor hen en hun familieleden zijn het onzekere tijden. Uiteraard wensen we deze mensen heel veel sterkte toe.

Feit is dat het park gesloten blijft en we voorlopig niet kunnen tennissen. Zeker in deze tijd van het jaar is dit frustrerend, omdat we er met z’n allen naar snakken om lekker de baan op te gaan. Normaal gesproken zouden we nu in de startblokken staan voor de voorjaarscompetitie en hadden we met onze eerste traditionele evenementen, zoals het spareribs-toernooi en het junior-seniortoernooi, het nieuwe tennisseizoen al afgetrapt. Maar goed, het is nu even niet anders…

Ondertussen doen we als bestuur wat we moeten doen. We volgen de voorschriften van het RIVM en andere regelgevers. De Algemene Vergadering die gepland was voor 18 maart jl., hebben we tot nader order uitgesteld. Het Les Cheveux toernooi dat zo lekker op weg was, is gestaakt. Het paviljoen is in slaapstand gebracht en het bier wordt afgevoerd door Bavaria om er desinfectievloeistof van te maken. Door de KNLTB worden we goed op de hoogte gehouden van de afwegingen rondom het organiseren van de voorjaarscompetitie. Wel, niet, deels voor en deels na de zomer? Op korte termijn komt er zeker duidelijkheid. Gelukkig zitten onze open toernooien, zoals het Bavaria Open, Bassie jeugdtoernooi en het Veteranentoernooi, wat verder in het seizoen, maar de organisatie is al wel opgestart. Maar wat betekent deze hele situatie voor bijvoorbeeld de sponsoring van deze toernooien? En voor de sponsoring van onze club als geheel?

De grote vraag is dan ook hoe we als vereniging financieel door deze crisis heen komen. Momenteel hebben we geen inkomsten uit bijvoorbeeld de bar en worden er geen trainingen gegeven, terwijl onze kosten uit contractuele verplichtingen doorlopen. Dit stelt onze financiële weerbaarheid serieus op de proef. Ook als vereniging maken we, waar mogelijk, gebruik van de door de overheid geboden compensatieregelingen, maar de financiële druk zal dit jaar ongetwijfeld oplopen.

Het wordt al met al een heel lastig jaar, waar we als leden samen doorheen moeten zien te komen, zij-aan-zij. Met z’n allen zijn we BAS Dongen, dus met z’n allen staan we voor de uitdaging om deze bizarre situatie het hoofd te bieden. Als bestuur vertrouwen wij op jullie solidariteit.

Voor nu tot slot: let goed op elkaar en blijf gezond! Houd contact met je tennismaatjes. Hopelijk mogen we elkaar dan snel weer zien op ons mooie en vertrouwde tennispark.


Met sportieve groeten,
Namens het bestuur van TC BAS Dongen

Edward van der Meijden, voorzitter

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 162 312 804

Tennispark TC BAS Dongen

Hertog Janstraat 0
5104 EZ Dongen