jeugdtennis hervat

27 april 2020


Beste leden,

Allereerst willen we als bestuur van Bas Dongen stilstaan bij het feit dat velen onder ons direct dan wel indirect de gevolgen ondervinden van deze moeilijke tijden. We leven met jullie mee en wensen jullie veel kracht en sterkte toe!

Het kabinet heeft afgelopen week besloten wat maatregelen te versoepelen betreffende individueel sporten en in het bijzonder tennis voor de jeugd. Daar zijn we als tennisvereniging uiteraard erg blij mee! We zijn daarmee nog niet waar we willen zijn, maar het is weer een stapje dichterbij…


Wat betekent de versoepeling voor TC BAS Dongen?


De afgelopen dagen hebben we, in samenwerking met de gemeente Dongen en op basis van protocollen van de KNLTB, de nodige voorbereidingen getroffen om weer van start te gaan met de jeugd. Dit betekent dat met ingang van de deze week (na 29 april a.s.):

 • De jeugdtrainingen van het winterseizoen worden hervat in de week van 11 mei a.s.
  De trainers zullen de deelnemers hierover nog apart informeren.

 • Jeugdleden vanaf 30 april onder toezicht vrij mogen tennissen op specifieke momenten. Hiervoor dient digitaal te worden afgehangen via de ClubApp. Pasjes worden gecontroleerd bij binnenkomst.

Bij alle activiteiten zijn de richtlijnen van het RIVM, de gemeente Dongen en de KNLTB leidend. Je vindt deze ook op de posters die zijn opgehangen op het park. Daarnaast geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop. Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.


Algemeen geldende regels rondom de georganiseerde trainingen en de momenten van vrij spelen

 • Kom in tenniskleding naar het park. Het paviljoen is gesloten, dus je kunt niet omkleden of douchen. Ga ook eerst thuis naar het toilet.

 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training of jouw afhangtijd naar het park en wacht buiten bij het hek (met inachtneming van 1,5 meter regel) tot je wordt opgehaald door de trainer of toezichthouder.

 • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken.

 • Bewaar zoveel mogelijk 1,5 m afstand tot de trainer, ook al zal dat in de praktijk soms lastig zijn.

 • Tot en met 12 jaar hoeft 1,5 meter afstand onderling tijdens de training niet in acht te worden genomen; vanaf 13 jaar moet ook tijdens de training tussen de spelers onderling 1,5 meter afstand worden gehouden.

 • Vrij spelen is uitsluitend mogelijk van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 16.00u.
  Op de dag dat je wil spelen dien je vóór 12.00u via ClubApp of website een baan af te hangen. Je kan dat natuurlijk ook al één of meerdere dagen van tevoren doen.

 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, toezichthouders en bestuursleden. Neem kennis van de informatie op de aanwezige posters.

 • Verlaat direct na de training of jouw vrij spelen-moment het park.

 • De leeftijdsgrens is duidelijk. Vanaf 19 jaar val je buiten deze groep en mag je tot nader order niet sporten.


Algemeen geldende regels rondom en op het park

 • Op het park geldt vanaf deze week "eenrichtingsverkeer”. Dit betekent dat je alleen het park op kunt via de ingang aan de Hertog Jan straat en dat je het park verlaat via de zijuitgang bij Bas Dongen. Volg de gemarkeerde route en bewaar de 1,5 meter afstand.

 • Je bent alleen welkom op het park tijdens je trainingsmoment of het moment waarop je hebt afgehangen.

 • Het clubhuis (horeca, kleedkamers, toiletten) is tot en met 20 mei volledig gesloten.

 • Ouders/voogden/verzorgers en anderen zijn niet welkom op het park en wachten met inachtneming van de 1,5 meter maatregel op de parkeerplaats.

 • Kom zoveel mogelijk alleen en op eigen gelegenheid (lopend, fietsend) naar het park.

 • Tijdens de trainingen en de vrij spel momenten zijn alle poorten gesloten. In de tussentijd kan er dus niemand zonder toestemming het terrein op of af.

 • Buiten trainingstijden blijft het park verboden terrein.


Clubactiviteiten, toernooien en competities

Betreffende de clubactiviteiten en toernooien kunnen we mededelen dat er tot en met 20 mei a.s. geen activiteiten zullen plaatsvinden. Vanaf 13 mei a.s., wanneer het kabinet weer een update geeft, zal hierin hopelijk ook weer meer duidelijkheid gaan komen.

Betreffende de voorjaars- en de Kia tenniskidscompetitie: deze worden verplaatst naar het najaar.
De betrokken teamcaptains zullen hierover nog apart benaderd worden.


Raadpleeg onze website voor de laatste informatie

We starten dus nu weer voorzichtig op met de jeugd. Op basis van opgedane ervaringen zullen we eventueel aanpassingen doen in de geboden mogelijkheden. Hierover communiceren we via de website. Houd deze dus goed in de gaten!

Als bestuur zijn we blij dat er weer enige activiteit op onze mooie vereniging kan gaan plaatsvinden. We proberen dit alles in goede banen te leiden en doen daarbij dus ook een beroep op jullie als sporters en ouders. Respecteer de regels en handel er naar! Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Rest ons jullie allemaal het allerbeste toe te wensen, blijf vooral gezond! Stapje voor stapje komen we verder… Samen staan we sterk!

Met sportieve groeten,

Bestuur TC Bas Dongen

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 162 312 804

Tennispark TC BAS Dongen

Hertog Janstraat 0
5104 EZ Dongen