clubhuis en terras open

28 juni 2020


Het kabinet heeft afgelopen woensdag tijdens een persconferentie de versoepelingen per 1 juli aangekondigd. Dit betekent voor onze vereniging dat evenementen, competities en toernooien weer mogelijk zijn en dat ook toeschouwers weer welkom zijn. Tennis voor iedereen dus, op en rond de baan. En met de opening van het clubhuis en terras brengen we de gezelligheid weer terug op het park.

Dat is goed nieuws!

Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.

Wat betekent dit concreet voor het spelen van tennis, voor wedstrijden en evenementen bij TC BAS Dongen vanaf 1 juli?

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat er normaal spelcontact mag plaatsvinden.

 • Voorafgaand en na afloop van het sporten moeten personen van 18 jaar en ouder wel 1.5 meter afstand bewaren. Dit geldt zowel buiten als in het clubhuis en de kleedkamers.

 • Het clubhuis van Bas Dongen is geopend van 19.00 uur t/m 23.00 uur en wel op maandag t/m donderdag. In de opstartfase werken we een aantal weken met vaste barbezetting.

 • Zodra we de bardiensten volgens schema op orde hebben gaan we hier weer mee werken.

 • Tijdens sluiting van het clubhuis blijft de zij-ingang open voor het kunnen bereiken van de toiletten en de AED.

 • In het clubhuis is maximaal plaats voor 30 personen. Alle overtollige stoelen en krukken zijn verwijderd. De plaats van de tafels mag niet worden aangepast. Stoelen en krukken horen bij de tafel waar ze staan. Bij de bar staan geen krukken. Er kan één uur gebruik gemaakt worden van de tafel. Daarna is deze bestemd voor de volgende gasten die een baan hebben gereserveerd.

 • Buiten zijn vakken gemaakt waarin een tafel en een aantal stoelen mogen staan. Ook deze opstelling is definitief. Ook hier kan één uur gebruik van de tafel gemaakt worden. Uiteraard geldt bij het plaatsnemen altijd de 1.5 mtr. afstand.

 • Per tafel bestelt en betaalt één persoon aan de bar de drankjes voor de tafel en rekent deze ook allemaal af. Betaling dus met 1 pinpas per bestelling. Houd bij drukte bij het bestellen altijd 1.5 mtr afstand. De bardienst maakt de bestelling klaar en plaats een dienblad op de bar aan de linkerzijde. Leeggoed en afwas dient samen met het dienblad op de bestelbalie van de keuken door jullie zelf te worden terug gezet.

 • Na verlaten van het tafeltje wordt deze gereinigd door de bardienstmedewerkers.

 • De ingang van het paviljoen is aan de kant van de schuifpui (baan 1). De uitgang is aan de andere zijde.

 • Op het park en in de kantine gelden routings. Betreden van het park is via de Hertog Janstraat. Uitgang is aan de Bas Dongen kant. Fietsen alleen stallen op de daarvoor bestemde plaats. Door middel van belijning en pijlen is de looproute aangegeven. Dit om zoveel mogelijk kruisend personen verkeer te voorkomen. Waar dit niet mogelijk is: HOUD REKENING MET ELKAAR!

 • Afhangen blijft alleen mogelijk vanuit thuis. Het afhangbord in het paviljoen wordt niet gebruikt.

 • Het is de bedoeling om alleen te spelen met de personen waarmee je een baan hebt afgehangen. Bij deze een morele oproep om de spelregels na te leven zodat iedereen de kans krijgt om een baan te reserveren.

 • Hoe straks om te gaan met de maatregelen tijdens toernooien en de competitie wordt op een later moment gecommuniceerd. Dit zal per toernooi bepaald worden en het protocol voor de competitie volgt nog.

 • Vanuit het bestuur is in eerder stadium een corona crisisteam gevormd. Deze bestaat uit Edward van der Meijden, Mak Nobelen, Jaap Elkerbout, Jacques Kimenai en Cristian Besems. Daarbij is Jaap Elkerbout tevens aangesteld als paviljoenbeheerder.


Bovenstaande geldt tot nader order. Houd de website in de gaten voor actuele informatie.
We berichten weer indien maatregelen worden aangepast en er meer informatie bekend is betreffende de evenementen.

Indien je nog vragen hebt mail dan naar [email protected]. Je kunt uiteraard ook één van de bestuursleden aanspreken.

We wensen iedereen weer veel tennis- en terrasplezier!

Bestuur TC BAS Dongen

Nieuwscategorieën