Aangepaste maatregelen i.v.m. het coronavirus.

04 november 2020


Het kabinet heeft bevestigd dat de extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van de afgelopen 2 weken vervallen. Het doel van alle maatregelen is nog steeds het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. 
We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Gelukkig kunnen we wel blijven tennissen, maar niet meer in wedstrijdverband, en het paviljoen blijft gesloten.

Wat betekent dit vanaf donderdag 19 november in het algemeen, voor het vrij spelen, trainen, onze jeugd en de competities bij TC Bas Dongen?

Algemeen:
- het paviljoen inclusief kleedkamers, alsmede de terrassen buiten blijven gesloten. 
- het invalidentoilet blijft als voorheen gewoon open. Hier hangt de AED en de EHBO koffer.

Vrij spelen:
- Enkelen mogelijk blijft en alleen na vooraf online afhangen via de Clubapp of website.
Hierbij geldt ook dat je maximaal 10 minuten voor aanvang speeltijd aanwezig mag zijn. Na einde speeltijd dien je het tennispark weer direct te verlaten.
- dubbelen (vrij spelen) door volwassenen weer mogelijk is met 4 personen van 18 jaar en ouder. Dit in 2 vaste koppels van 2 personen en alleen na vooraf online afhangen via de Clubapp of website. Houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler

Trainen:
- voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk,
zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden;

Jeugd:
- kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden;  

Ga bij aankomst direct naar je besproken baan en ga niet in groepjes op de terrassen verzamelen.
Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.
De maximale groepsgrootte is 2 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).

KNLTB Competitie:
- De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 nog niet te hervatten, zowel voor jeugd als de senioren.
- De KNLTB Wintercompetitie blijft vooralsnog op de agenda. Dit afhankelijk van de ontwikkelingen en latere maatregelen. 

Andere evenementen:
- De clubkampioenschappen, die gepland waren voor november, kunnen dit jaar helaas geen doorgang vinden. Ondanks de inzet van de commissie die de organisatie van dit event klaar hadden staan. 
- Het Zes-parken toernooi wordt tot nader bericht niet gespeeld.
- Het Eindejaarstoernooi blijft vooralsnog op de agenda, maar staat qua voorbereiding even 'on hold'. Ook hier geldt dat afhankelijk van de ontwikkelingen dit toernooi al dan niet wordt gespeeld.
- De interne laddercompetitie kan helaas ook niet meer gespeeld worden i.v.m. het wedstrijdkarakter. Afspreken om samen een potje te tennissen mag wel. Dit houdt in dat er vooraf een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten.

Zodra er weer mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren, dan pakken we deze op. We hebben gelukkig een enthousiaste evenementencommissie in de startblokken staan.

Het is al met al een lastig jaar geworden waar we ons met z'n allen door heen zullen moeten worstelen.
Als bestuur doen we wederom een beroep op jullie allen!

Dit voor nu en tot nadere berichtgeving. Houd mail, website en ClubApp derhalve goed in de gaten!
Let goed op elkaar en blijf gezond!

het bestuur TC Bas Dongen

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 162 312 804

Tennispark TC BAS Dongen

Hertog Janstraat 0
5104 EZ Dongen